Wikkelcare Ritual

Wikkelcare is een holistisch en complementair wikkelconcept met verschillende wikkels die het lichaam ondersteunen bij verschillende processen.

Boek een afspraak

Over de Wikkelcare Ritual

Wikkelcare is een holistisch en complementair wikkelconcept waarbij verschillende wikkels verschillende functies hebben ter ondersteuning van processen die zich in het lichaam afspelen. Een wikkel van Wikkelcare is een veilig en warm omhulsel gemaakt van biologisch katoenlappen met daarin pure wol waaronder een gerichte behandeling kan plaatsvinden op het onderliggende probleem. Dit kan fysieke pijn zijn of klachten op emotioneel gebied.

 • 60 minuten is alleen de Wikkelcare
 • 90 minuten is een massage met de wikkelcare

De effecten van een wikkel:

 • Een wikkel biedt geborgenheid en veiligheid op emotioneel gebied
 • Een wikkel biedt warmte en focus om de behandeling van fysieke klachten extra te ondersteunen
 • De warmte van de wikkel zorgt ervoor dat de werkzame stoffen dieper in het lichaam kunnen doordringen
 • Een wikkel geeft rust bij stress
 • Een wikkel kan helend werken bij psychosomatische klachten
 • Een wikkeling is heel bijzonder omdat je nooit weet wat voor proces zich eronder afspeelt
 • Een wikkel helpt je om liefdevol naar jezelf te leren kijken
 • Een wikkel helpt je een klacht/lichaamsdeel te omarmen en te accepteren
 • Een wikkel helpt het lichaam om het zelf genezend proces in werking te zetten
 • Een wikkelbehandeling helpt je om je mentaal open te stellen voor veranderen die nodig zijn om verder te kunnen
 • Een wikkel voelt als een veilige cocon om toe te kunnen laten de kruiden hun werk te laten doen en processen in het lichaam te bewerkstelligen.

Het inbakeren na het wikkelen zorgt voor een nog intensere werking van de gebruikte producten en het biedt ondersteuning bij loslaten en transformatieprocessen. Je zakt in een nog diepere ontspanning, naar de diepere laag, de laag waar heling kan plaatsvinden.

Droogwikkelen of natwikkelen?

De wikkel kan tijdens behandelingen in de praktijk worden ingezet bij klachten. Om alleen te ontstressen of om de connectie met het lichaam weer te kunnen voelen. Natwikkelen gebeurd op de blote huid (met kruidencompressen/olie) maar het is ook mogelijk om over de kleding heen te wikkelen, het is droogwikkelen. Deze methode is ook in te zetten bij Kinderen.

Het is niet altijd zo dat een klacht opgelost wordt, maar alleen de liefdevolle positieve aandacht aan de klacht met of zonder kruiden alleen al werkt helend en verlichtend.

Goed om te weten

Gemberwikkel (rug): Gember heft blokkades op, zorgt voor een diepe ontspanning, verminderd pijnklachten en verwarmt het lichaam op heel diep niveau. Gemberwikkel werkt diep verwarmend bij koude in lichaam en vooral benen en voeten. Het geeft intense warmte, waardoor het ook goed is bij mensen met artrose, fymbromyalgie, andere reuma- gerelateerde klachten, bij intense inwendige kou, bij ongewenst kinderloosheid, MS, vastzittende hoest, depressie.

Kamillewikkel (buik): is vooral goed bij krampen of spanning in de buik, denk aan menstruatieklachten, prikkelbaar darm syndroom, stress, menstruatiepijn. Kamille werkt ontstekingsremmend, ontspanning, ontkrampend en pijnstillend bij darmproblemen en psychosomatische spanning in de buik. Het bevat onder ander vitamine A, B en C.

Duizendblad: (buik) werkt ontkrampend, kalmeert de zenuwen en reguleert de hormonen. Het zorgt voor een soepel verloop van de menstruatie en is daardoor zeer geschikt bij klachten als PMS maar ook hormoongerelateerde borstklachten als mastopathie en PMS. Ook helpt duizendblad bij overgangsklachten. Ze stimuleert weeën tijdens de bevalling en werkt bloedstelpend en samentrekken op de baarmoeder na de bevalling. Duizendblad zorgt voor een betere doorbloeding en zorgt ervoor dat de bloeding goed om gang komt. Ook werkt duizenblad verzachtend bij stress op het spijsverteringsstelsel. Duizendblad bevat o.a. vitamine B en C

Ik richt mij voornamelijk op de rug en buik als heling voor bovenstaande.

Het is niet altijd zo dat een klacht opgelost wordt, maar alleen de liefdevolle positieve aandacht aan de klacht met of zonder kruiden alleen al werkt helend en verlichtend

Beperkingen

Er zijn contra-indicaties aanwezig afhankelijk wat er toegepast word. We werken met gemberpoeder, kamille en duizenblad.

Gemberpoeder mag niet bij acute ontsteking, zwangeren, kinderen onder de 16, zogenden, labiele mensen, ouderen, hogere buiten temperaturen.

Duizendblad mag ook niet tijdens de zwangerschap, ook met slikken van medicijnen kan duizendblad een allergische reactie geven.

Onderschat de werking van een wikkel niet!

Wikkelcare Ritual (Exclusief Massage)

vanaf €85

Wikkelcare (Exclusief Massage) 60 minuten

Wikkelcare Ritual (Inclusief Massage)

vanaf €85

Wikkelcare (Inclusief Massage) 1 u 30 minuten

Boek een afspraak

Book an appointment online today

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit volutpat dictum nisi erat odio eu nequet. Dolor sit amet consectur

Your appointment is almost ready!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pulvinar aliquam, augue diam cras. Euismod quis nulla quis dis.
Oops! Something went wrong while submitting the form.