Geschreven door:
Gepubliceerd op:
April 30, 2024

Een gezicht zegt meer dan duizend woorden

Emoties, woorden en communicatie

Als je bij mij komt voor een gezichtsbehandeling, doe ik ook een huidanalyse:

  • Wie ben jij in zijn geheel?
  • Wat is je huidtype?
  • Wat heeft je huid nodig?
  • Wat zijn de onderliggende lagen?

Vele hebben huidproblemen maar weten vaak niet dat er ook onderliggende factoren afspelen die te maken hebben met je levensstijl, emotionele problemen, stress, trauma, hormonale verstoringen, medicijn gebruik, disbalans in de organen etc.

Ik geloof dat we onze huid van binnen en van buiten moeten verzorgen, als je niet van binnen reinigt dan blijft het probleem terug komen.

Zo had ik vandaag ook een dierbare klant die veel pigmentproblemen had. Dit heeft met de lever te maken of hormonale disbalans.

Dit betekend emotioneel: โ€˜iets op je lever hebbenโ€™ boosheid, frustratie

Door niet je emoties toe te laten gaat dit zich uiteindelijk uiten in je gezicht of in je lichaam terwijl je ook even lekker een potje kan schreeuwen

Zo geldt dit ook voor alle andere organen - huidproblemen.

  • Acne - darm, huid en longen (verdriet)
  • Eczeem - Immuunsteem, dikke darm (zelfveroordeling, miskenning)
  • Huiduitslag โ€“ Je voelt je onzeker, kwetsbaar. Heb je een afkeer van jezelf? Gevoelens van onvermogen en tekortschieten. Problemen met je identiteit.

Het ligt er ook weer aan waar het zich precies bevindt..

De meeste lichamelijke klachten (ziekten, pijnen, ontstekingen, ed.) ontstaan geregeld door niet gevoelde, emotionele pijn. Wat we niet durven te voelen, heeft de neiging zich vast te zetten, zodat we er niet omheen kunnen.

๐‡๐จ๐ž ๐ค๐ข๐ฃ๐ค ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ฃ๐ž๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ ๐ž๐ง ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ฃ๐จ๐ฎ๐ฐ ๐ก๐ฎ๐ข๐? ๐€๐ฅ๐ฅ๐ž๐ฌ ๐ข๐ฌ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฐ๐š๐ง๐ญ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ž๐ฅ๐ค๐š๐š๐ซ.

Volg Lavana op Instagram